LES COBLES DEL PEIROT [GRABACIóN SONORA] : UN FIL ENTRE EL PASSAT I EL PRESENT

Les Cobles del Peirot [Grabación sonora] : un fil entre el passat i el present
 

AUTOR/-A: 

FELIU, MARIA
VILLARó, ALBERT

EDITORIAL: 

EDICIONS SALòRIA
GARSINEU EDICIONS

COLECCIÓN: 

LA CULLERETA ; 38. HOME I SOCIETAT

ISBN: 

9788496779785
9788494005091

EDICIÓN: 

1

DESCR. FÍSICA: 

1 CD 12 cm + 1 folleto

FECHA PUBL.: 

01-01-2012

IDIOMA: 

cat 
$ 20.00

Según respuesta  
     del editor  


CD
Añadir al carrito
 
 
L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), juntament amb Garsineu Edicions, Edicions Salòria i la Fundació Privada Artur Blasco, han publicat el llibre Les Cobles del Peirot. L’obra inclou un disc recopilatori amb la versió de les cobles recollides i treballades pel musicòleg Artur Blasco.
Les cobles enregistrades han estat interpretades pel mateix Blasco i diversos col·laboradors de dins i de fora del Pirineu. A més, el llibre incorpora estrofes i versions diferents, «un indicador de la riquesa de matisos i de la complexitat del personatge». En conjunt, l’obra proporciona «algunes claus interpretatives de la societat pirinenca tradicional».
El llibre divulgatiu ha estat elaborat per Maria Feliu i Albert Villaró. L’obra posa en valor el patrimoni de la literatura oral per mitjà d’una de les cançons més representatives del territori, a través del personatge de ficció Lo Peirot que, saltant de vall en vall, descriu i denuncia la misèria i les injustícies de la societat pirinenca a partir del segle XVIII.
La iniciativa és el resultat de la suma d’esforços de persones il·lusionades amb el patrimoni i compromeses amb el territori. Músics de prestigi reconegut i joves aprenents, associacions musicals, professors d’universitat i erudits pirinencs que durant anys han recopilat estrofes i variants de les cobles cantades en qualsevol indret muntanyenc. «Una voluntat de cooperació que, en un territori esquarterat com el Pirineu, ha de contribuir a millorar l’autoestima dels seus habitants i a fixar la traça del camí a recórrer en la difusió de l’encara massa desconegut patrimoni cultural pirinenc», assenyalen els promotors.
 
SERVICIO EXCLUSIVO Y ESPECIALIZADO A BIBLIOTECAS
Puvill Libros, S.A. c/ Estany, 13, Nave D-1. 08038 Barcelona
Teléfono+34 932 988 960 Fax+34 932 988 961 e-mail info@puvill.com
Facebook facebook.com/Puvill.Libros
Google+ plus.google.com/+PuvillLibrosBarcelona