CATALUNYA SENTENCIADA : DE L'AGONIA DE L'ESTATUT A LA IL·LUSIó DE LA CONSULTA

Catalunya sentenciada : de l'agonia de l'Estatut a la il·lusió de la consulta
 

AUTOR/-A: 

CLOT I TRIAS, DAMIà DEL

EDITORIAL: 

DUX EDITORIAL

COLECCIÓN: 

DUXELM

ISBN: 

9788494115608

EDICIÓN: 

1

DESCR. FÍSICA: 

243 p.

FECHA PUBL.: 

01-04-2013

IDIOMA: 

cat 
$ 20.00

Según respuesta  
     del editor  


Libro
Añadir al carrito
 
 
Catalunya sentenciada és una obra essencial per conèixer de primera mà com es va desenvolupar la reforma de l’Estatut. Però sobretot és útil per, amb les conclusions extretes d’aquell agònic procés, preveure i anticipar-se als múltiples problemes i reaccions adverses que les institucions catalanes es trobaran davant un Estat espanyol disposat a tot per evitar la independència de Catalunya.

Catalunya Sentenciada ens mostra la cara més fosca de l'Estat espanyol, que aconseguí torpedinar el procés de la reforma estatutària amb el suport d'una part significativa de la societat espanyola, la qual va respondre a aquesta voluntat de pacte amb boicots, amenaces, manifestacions, recollida de signatures contra Catalunya... Greus mostres d’incomprensió i odi que finalment es van concretar en set recursos d’inconstitucionalitat contra l’Estatut.

Així, l’Estatut va quedar atrapat entre un govern centralista, dirigit per un president mediocre i mentider, incapaç de cedir ni un mil·límetre en el procés de reformulació de l’estat autonòmic; i un Tribunal Constitucional desprestigiat, en precari, que va expedir el certificat de defunció de l’Estatut.
Tanmateix, bona part de la classe política tampoc va estar a l’alçada de les circumstàncies. Ofuscada en batalles partidistes en detriment del país i en clar perjudici de l’Estatut, no va poder fer front convenientment als atacs organitzats pels poders fàctics de l’estat espanyol.

Finalment, la majoria del poble català, fart de tanta ignomínia, va acabar sortint al carrer: primer, amb les consultes sobiranistes, després a les multitudinàries manifestacions del 10-J i l’11-S, exigint un Estat propi.
 
SERVICIO EXCLUSIVO Y ESPECIALIZADO A BIBLIOTECAS
Puvill Libros, S.A. c/ Estany, 13, Nave D-1. 08038 Barcelona
Teléfono+34 932 988 960 Fax+34 932 988 961 e-mail info@puvill.com
Facebook facebook.com/Puvill.Libros
Google+ plus.google.com/+PuvillLibrosBarcelona